De Paarden4daagse Zorgvlied is ondergebracht in de Stichting Paarden4daagse Zorgvlied en georganiseerd met ondersteuning van de samenwerkende horeca- en paarden(recreatiebedrijven) in de omgeving en tal van vrijwilligers.

De Paarden4daagse Zorgvlied wordt jaarlijks gehouden in week 37. Zorgvlied en omgeving staat dan in het teken van de recreatieve paardensport.

In 2006 is de eerste paarden4daagse gehouden. Dit bleek een enorm succes; met toen 140 en nu 300 enthousiaste deelnemers, die uit alle delen van Nederland naar Zorgvlied komen om 4 dagen lang "aangespannen" of "onder het zadel" te genieten van het Nationaal Park Drents Friese Wold en omgeving.

Vier gevarieerde routes, elk met een lengte van ca. 20 a 30 km. worden uitgezet. De prachtige ongerepte natuur van Nationaal Park Drents Friese Wold en Boschoord blijkt een eldorado voor ruiters en menners. Ruimte, rust en de gemoedelijke sfeer zijn de kenmerken van de paarden4daagse van Zorgvlied.

Dagelijks wordt gestart vanaf een vast start/finishterrein aan de rand van het dorp. Er is een ruime parkeergelegenheid beschikbaar, bovendien zijn er accommodaties voor zowel deelnemers als hun paarden beschikbaar. Tijdens deze prachtige routes is er halverwege de rit een catering en voor de paarden water.

Overigens is er dagelijks op en rondom het startterrein gelegenheid andere deelnemers te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

We bieden ook de mogelijkheid om uw eigen spullen te verkopen op èèn van onze verkoopstands. Mocht u daar interesse in hebben stuur dan even een berichtje via het contactformulier.